Monitoring temperatury podczas producji wyrobów mleczarskich
11-01-2019
Mleczarnia w Międzyrzeczu Wołoskim jest jednym z tradycyjnych producentów mleka i produktów mleczarskich w Czechach. Bieżąca produkcja obejmuje produkcję mleka, śmietany oraz produktów fermentowanych, jogurtów, produktów organicznych, itd.
Produkty mleczarskie z Międzyrzecza Wołoskiego można aktualnie znaleźć w całych Czechach, sieciach hurtowni i sieciach sprzedaży detalicznej. Firma stopniowo skupia sie na rynkach słowackim i węgierskim. Produkty mleczarskie są corocznie oceniane na kilku wystawach żywności.
W produkcji wyrobów mleczarskich niezbędne jest stosowanie się do bardzo wielu przepisów i norm. Szczególnynie istotnym czynnikiem jest zachowanie stałej temperatury w różnych stadiach produckji i badań. Dla tych zastosowań najodpowiedniejsze są rejestratory COMET, które reejstrują temperaturę w komorach chłodniczych i inkubatorach, przestrzeni laboratoryjnej i produkcyjnej.
Rejestratory COMET wyróżniają się wysoką dokładnością, łatwą obsługą i przetwarzaniem danych, loklanym wyświetlaczem i długim czasem pracy na baterii. Głównie są używane rejestratory S0110, które w połączeniu z tabletem i aplikacją COMET Downloader spełniają kryteria monitoringu pomieszczeń w przemyśle spożywczym.